Napovedujemo

Oblikovanje prihodnosti / Shaping the Future

Na ogled od 16. maja do 31. julija 2018 v Narodnem muzeju Slovenije 
 
Razstava predstavlja najsodobnejše tehnološke postopke pri izdelavi keramike in najnovejše trende v oblikovanju. Še posebej tridimenzionalni tisk omogoča novo uporabo keramičnih materialov, drugačno kot tradicionalne keramične tehnike. Avtorica razstave z Oddelka za oblikovanje Univerze v Aaltu na Finskem s sodelavko z Visoke šole za oblikovanje Weissensee v Berlinu se sprašuje, ali bo nova tehnologija spremenila naše estetske vrednote in kako se bodo odražale v družbi.
 
Razstava je del evropskega projekta Keramika in njene dimenzije (Ceramics and its Dimensions), ki poteka v okviru programa Ustvarjalna Evropa.
 
Fotografija: Pogled na razstavo, fotoarhiv Oblikovanje prihodnosti / Shaping the Future.

 

IV. mednarodni trienale keramike UNICUM 2018

Napovedujemo odprtje razstave IV. mednarodnega trienala keramike UNICUM 2018
Na ogled od 18. maja do 30. septembra 2018 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova
 
Narodni muzej Slovenije prireja IV. mednarodni trienale keramike UNICUM 2018. V okviru trienala poteka tudi bogat spremljevalni program (koledar prireditev).
Mednarodna razstava avtorske keramike, ki bo na ogled v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova, je osrednji dogodek UNICUMA 2018. Zanjo je prispelo 277 prijav iz 42 držav. Med njimi je bilo na razstavo uvrščenih 78 avtorjev in njihovih del iz 25 držav. Mednarodna strokovna žirija bo med razstavljenimi deli izbrala nagrajence, ki jih bo razglasila na odprtju razstave v četrtek, 17. maja 2018.
 
Več ...