Dogodki

Z IGRO DO DEDIŠČINE

Od 15. do 21. maja 2017 v Narodnem muzeju Slovenije Metelkova
in Prešernova

V Tednu otroka vam nudimo prost vstop za otroke in družine ter 20 % popusta pri nakupu publikacij za otroke in mladino, ki jih je izdal Narodni muzej Slovenije (razen za knjige, ki so v prodaji manj kot 6 mesecev).

Program

Več ...

DAN SOSEDA

Četrtek, 18. maja 2017, v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

Namen Dneva soseda je povezati prebivalce in ustanove v četrti Tabor in širše, da bi se bolje poznali in bolje sodelovali, da bi vsaj en dan v letu preživeli skupaj v prijetnem druženju in ustvarjanju. S tem se krepijo dobri sosedski odnosi in medgeneracijska vzajemnost. Ti odnosi oplemenitijo družbeno življenje in prispevajo k dvigu kakovosti bivanja. Pridružite se nam!

MEDNARODNI MUZEJSKI DAN

Četrtek, 18. maja 2017, v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova in Metelkova

Prost vstop v muzej in na vse prireditve!

Odprtje razstave Nacionalni muzeji Slovenije 2017

Četrtek, 18. maja 2017, ob 11.30 na Muzejski ploščadi Metelkova
 
Ob praznovanju Mednarodnega muzejskega dne, na temo Muzeji in spregledana preteklost: Nepovedano v muzejih, vas vljudno vabimo na odprtje skupne razstave Nacionalni muzeji Slovenije 2017. Razstavo bo odprla dr. Kaja Širok, direktorica ICOM Slovenija.
 
Več ...

STEREO-FASHION-TYPE

Četrtek, 18. maja 2017, ob 19. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

Slovensko-kitajska oblačilna dediščina

Razstava prikazuje izbrane zaključne projekte kitajskih in slovenskih študentov in rezultate skupne delavnice »stereo-fashion-type«, ki je potekala na Oddelku za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Več ...

GRAJSKI PUN(K)T

Petek, 12. maja 2017, na gradu Snežnik
 
Grajski pun(k)t je tokrat zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen na petek! 
 
Lepo vas vabimo na fantastične projekcije Divadla Libušin ob koncertu bluesovsko-funkovske zasedbe BOR Z & Afropunk. V objemu gozda, ob gradu in snežniškem medvedu in dobrem vzdušju!
 
Vstop je prost.
 
Več ...

Mednarodni simpozij PROSTOZIDARSTVO V SREDNJI EVROPI

Četrtek, 11. maja 2017, od 9. do 13. ure v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

Narodni muzej Slovenije v sodelovanju z Arhivom Republike Slovenije organizira mednarodni simpozij »Prostozidarstvo v Srednji Evropi«. Na simpoziju bodo poleg domačih sodelovali tudi strokovnjaki iz Avstrije, Italije in Srbije. Sodelujoči bodo svoje raziskave predstavili v angleščini. Prispevki bodo objavljeni v zborniku, ki bo izšel letos.

Program (pdf, 259 kb)

Vstop prost.

Simpozij poteka ob razstavi Skrivnost lože. Prostozidarstvo na Slovenskem.

Stran 9 od 67