Dogodki

Strokovno javno vodstvo po razstavi Ljubljanica

ParnikV četrtek, 19. marca 2009 ob 18. uri se lahko v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova udeležite strokovnega vodstva po razstavi LJUBLJANICA - kulturna dediščina reke. Vodi soavtor mag. Tomaž Nabergoj.
Samo do 25. marca so na ogled Hrenovi pontifikalni protokoli (hrani Nadškofijski arhiv) z najzgodnejšimi upodobitvami čolnarjev na Ljubljanici!

Odprtje razstave Ljubljanica - kulturna dediščina reke

Pivski rogTisočletne vezi med rekami in človeškimi naselji so svetovni civilizacijski fenomen, ki ga osvetljujejo tudi bogate najdbe iz Ljubljanice in eksponati, povezani z življenjem ob njej. Dopustimo preteklosti, da nas osvešča za prihodnost.

Odprtje razstave bo v četrtek, 26. februarja 2009, ob 18. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova (Muzejska ulica 1, Ljubljana).
Razstavo bo odprla ministrica za kulturo gospa Majda Širca.
Na ogled bo do 27. septembra 2009.
Vljudno vabljeni!

Predavanje o arhitektih Francetu in Marti Ivanšek

Dom upokojencev na Taboru v Ljubljani_Foto MalesicV torek, 3. marca 2009, ob 18. uri bo v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova predavanje z naslovom Arhitekta France in Marta Ivanšek - K boljšemu bivanju starejših. Predava Martina Malešič.

Naravoslovne raziskave premične arheološke dediščine v Sloveniji 1998-2008

SCIENCE-BASED INVESTIGATIONS OF THE PORTABLE ARCHAEOLOGICAL HERITAGE IN SLOVENIA 1998-2008

Delavnica se bo odvijala 17. in 18. februarja 2008.

Namen delavnice je podati splošen pregled naravoslovnih raziskav arheoloških predmetov v Sloveniji v zadnjem desetletju. Program obsega naravoslovne datacijske metode (dendrokronologijo in datiranje z radioaktivnim ogljikom) ter raziskave kovin, keramike, stekla, koščenih in kamnitih predmetov ter tekstila. S preglednimi strokovnimi predavanji bodo sodelovali tudi tuji strokovnjaki, ki bodo predstavili analitske metode pri študiju keramike in arheoloških kovin.
Delavnica poteka s sodelovanjem Mednarodne agencije za jedrsko energijo.

Več ...

Slovenski kulturni praznik

Presern1V nedeljo, 8. februarja 2009, bo vstop v Narodni muzej Slovenije (Prešernova in Metelkova) in na vse prireditve brezplačen, publikacije muzeja pa bodo naprodaj s popustom. Od 10. do 18. ure.


Več ...

Oživljamo projekt Vitrina meseca

mlincekOživljamo projekt Vitrina meseca: v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova bodo od 8. februarja 2009 na ogled Drobne razvade velikega pesnika.

Pridite na javna vodstva

V nedeljo, 11. januarja 2009, vas vabimo, da se udeležite JAVNIH VODSTEV po razstavah Narodnega muzeja Slovenije.

Stran 73 od 79