Vitrina meseca

NAGRAJENE INTERPRETACIJE

Prvo nagrado je prejela interpretacija:

Zmaj iz lave oživi in pomaga ljudem, tako da jih prevaža na hrbtu iz enega kraja v drug kraj (brezplačno).
M. C.

Več ...

DRUGA SKRIVNOST UNICUMA

Na ogled od 17. februarja do 15. marca 2015 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

Prejšnji mesec smo vas prosili za vašo interpretacijo prve skrivnosti UNICUM-a, tokrat pa nas zanima, zakaj se je Gospod zmaj znašel v avli našega muzeja. Je nesramno bruhal ogenj na muzejski ploščadi in smo ga morali zato zapreti  v vitrino? Si je zlomil krilo in smo mu ponudili dom? Ob zmaju vas čakajo lističi, na katere v krajšem odstavku napišite svojo verzijo zmajeve zgodbe. Najboljšo zgodbo bomo nagradili!  


Trienale UNICUM  ekskluzivno predstavlja sodobno umetniško keramiko v slovenskem in mednarodnem prostoru. Od januarja bomo vsak mesec na ogled postavili eno delo s prejšnjih trienalov. Delo Širo Rjuu San je nastalo pod rokami srbske umetnice Jelene Miletić.

NAGRAJENE INTERPRETACIJE

Prvo nagrado je prejela interpretacija:

Gre za del lupine dinozavrovega jajca. Po velikosti sodeč bi rekel, da gre za enega večjih. Ker je luknjast, se je verjetno mali dinozavrček dolgo mučil, da ga je prebodel in se splazil ven. Važno pa je, da mu je uspelo.
M. K.

Več ...

PRVA SKRIVNOST UNICUMA

Na ogled od 15. januarja do 15. februarja 2015 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova

Trienale UNICUM ekskluzivno predstavlja sodobno umetniško keramiko v slovenskem in mednarodnem prostoru.

Od januarja bomo vsak mesec na ogled postavili eno delo s prejšnjih trienalov, vas pa pozivamo, da sodelujete v nagradni igri. V avli Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova si v vitrini meseca oglejte razstavljeno delo in v nabiralnik ob njem oddajte svojo interpretacijo. Najizvirnejšo bomo nagradili s keramičnim izdelkom iz muzejske trgovine. Januarja bo v vitrini na ogled delo Antonele Cimatti.

Ste pripravljeni na izziv likovnega kritika? Prazen list papirja in pero vas že pričakujeta.

Z vitrinami meseca napovedujemo osrednjo razstavo, ki bo na ogled od maja 2015. Od leta 2014 je glavni organizator mednarodnega trienala keramike UNICUM Narodni muzej Slovenije.

KOLEDARJI, KOLEDARČKI – BELEŽNICE, KORISTNI NASVETI!

Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije – Prešernova, od 1. decembra 2014 do 30. januarja 2015

Kje poiskati podatke – kdaj bo velika noč, na kateri dan pride Jožefovo, kaj napovedujejo vremenski pregovori, kdaj bodo sejmi, kateri dan je najprimernejši za puščanje krvi … Vsaka hiša je imela doma pratiko, koledar. 
 
Več ...

Stran 9 od 19