Vodstva, predavanja, delavnice

Vodeni ogled razstave ZLATO KITAJSKIH CESARJEV

Četrtek, 3. januarja 2019, ob 18. uri, Muzejska – RAZPRODANO

Vljudno vas vabimo na vodeni ogled razstave ZLATO KITAJSKIH CESARJEV. Zlati predmeti iz obdobja Wanli dinastije Ming – zbirka Dong Bo Zhai. Vodi Veronika Špeh, študentka sinol. in umet. zgod.
 
Vstopnina po ceniku, za vodstvo ni doplačila. Potrebne so vnaprejšnje prijave na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali po telefonu 01 241 44 39 ali 051 38 48 88.
 
 
Več ...

Serija predavanj SLOVENSKEGA ARHEOLOŠKEGA DRUŠTVA

V novembru in decembru 2018, Muzejska

V sodelovanju s Slovenskim arheološkim društvom v novembru in decembru organiziramo serijo tradicionalnih prednovoletnih arheoloških predavanj.
 
Brezplačno.

PROGRAM
 
Več ...

Predavanje: Tina Milavec, Skrivnosti razbitih kozarcev. Kaj vse razkrivajo arheometrične analize poznoantičnega stekla

Četrtek, 20. decembra 2018, ob 18. uri, Muzejska

V sodelovanju s Slovenskim arheološkim društvom vas vljudno vabimo na predavanje:
doc. dr. Tina Milavec: Skrivnosti razbitih kozarcev. Kaj vse razkrivajo arheometrične analize poznoantičnega stekla
 
S pomočjo arheometričnih raziskav na pogled skromne črepinje poznoantičnih steklenih posod razkrivajo zanimivosti o organiziranosti, pomenu in stikih današnjega slovenskega prostora s Sredozemljem v sicer težko razumljivem obdobju po propadu zahodnega dela rimskega imperija.
 
 

Vodeni ogled razstave SVILNA POT

Četrtek, 20. decembra 2018, ob 17. uri, Muzejska 

Vljudno vas vabimo na vodeni ogled občasne razstave SVILNA POT. Od Marca Pola do Hallersteina. Ustvarjanje Huiqin Wang, priznane umetnice tako na Kitajskem kot v Sloveniji, sega na različna področja, posebej pa poudarjamo njeno delo avtorice in ilustratorke treh knjig o Svilni poti, o astronomu Hallersteinu, slikarju Castiglioneju in Marcu Polu. Ob razstavi Zlato kitajskih cesarjev si lahko ogledamo tudi njena dela in tako povežemo obe kulturi, oba svetova.
 
Brezplačno.

Vodeni ogled razstave ZLATO KITAJSKIH CESARJEV

Nedelja, 16. decembra 2018, ob 11. uri, Muzejska – RAZPRODANO

Dodatni termin: Nedelja, 16. decembra 2018, ob 12. uri – RAZPRODANO

Dodatni termin: Nedelja, 16. decembra 2018, ob 16. uri – RAZPRODANO

Vljudno vas vabimo na vodeni ogled razstave ZLATO KITAJSKIH CESARJEV. Zlati predmeti iz obdobja Wanli dinastije Ming – zbirka Dong Bo Zhai. Vodi Veronika Špeh, študentka sinol. in umet. zgod.
 
Vstopnina po ceniku, za vodstvo ni doplačila. Potrebne so vnaprejšnje prijave na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali po telefonu 01 241 44 39 ali 051 38 48 88. Brezplačno za imetnike letne vstopnice.
 
 
Več ...

NOČ IMA SVOJO MOČ: Z LUČKAMI PO MUZEJU, družinska dogodivščina

Sobota, 15. decembra 2018, ob 18. uri, Metelkova – RAZPRODANO

Ob jesenskih in zimskih  popoldnevih, ko se nad mesto spusti mrak, vas vabimo na muzejsko pustolovščino. Čaka vas pestro doživetje, začinjeno s ščepcem vragolij, veliko interaktivnosti in dobre volje. Kaj se zgodi, ko se luči v muzejskih dvoranah ugasnejo? Ali predmeti oživijo? Kakšne zgodbe nam lahko razkrijejo? Pridite v muzej, kot ga še niste doživeli, in odkrijte preteklost z nami! 
 
Cena družinske dogodivščine je enaka ceni družinske vstopnice (12 EUR), za imetnike letne družinske vstopnice je ogled brezplačen. Trajanje programa: 45–60 minut. Obvezne prijave na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali 051 384 888.

Vodeni ogled razstave 33 DNI. 100. obletnica Države Slovencev, Hrvatov in Srbov

Nedelja, 9. decembra 2018, ob 11. uri, Metelkova

Vljudno vas vabimo na vodeni ogled občasne razstave 33 DNI. 100. obletnica Države Slovencev, Hrvatov in Srbov.
 
Z razstavo obeležujemo 100. obletnico konca prve svetovne vojne, razpad avstro-ogrskega državnega okvirja in ustanovitev Države Slovencev, Hrvatov in Srbov.
 
Vstopnina po ceniku, za vodstvo ni doplačila. Brezplačno za imetnike letne vstopnice.
 
Fotografija: Fran Vesel, Ljudska manifestacija pred deželnim dvorcem v Ljubljani, hrani Narodni muzej Slovenije

Možiček-kopitljaček, to bister je junaček, delavnica za otroke

KopitlajčekSobota, 8. decembra 2018, ob 11. uri, Metelkova

Skrbno raziščimo muzejske dvorane, le kje se skriva zbirka igrač? Ogledali si bomo razstavljene predmete, spoznali različne vrste igrač in izbrali najljubše. So se vaši starši že igrali z LEGO kockami? Kdaj se pojavijo prvi računalniki? Koliko je star plišasti medvedek? V pedagoški sobi se bomo po ogledu preizkusili v vlogi izdelovalca lastne igrače - pobarvali in sestavili bomo možička Kopitljačka in ga z napeto vrvico pripravili do tega, da bo zacepetal.

Več ...

Predavanje: Tea Sernelj, Značilnosti tradicionalne kitajske estetike

Četrtek, 6. decembra 2018, ob 18. uri, Muzejska 

 
Dr. Tea Sernelj: Značilnosti tradicionalne kitajske estetike
 
Več ...

Stran 8 od 113