Occasional Exhibitions

Exhibitions and Events

Our goal is to always be in step with the newest museum trends. We complement our permanent and occasional with various events, lectures and workshops.

Poštna zgodovina Ilirskih provinc 1809–1813

There are no translations available.

Narodni muzej Slovenije Metelkova, 14. oktober 2009 - 6. december 2009

NaslovnicaČlani Društva Slovenske filatelistične akademije so ob razstavi Pod Napoleonovim orlom. 200 let ustanovitve Ilirskih provinc pripravili spremljevalno razstavo z naslovom "Poštna zgodovina Ilirskih provinc 1809-1813". Večina gradiva je iz zasebnih zbirk, saj se danes z ureditvijo poštnega sistema v Ilirskih provincah ukvarjajo predvsem entuziasti.
Read more...

VEČER V OPERI. Ekskluziven sprehod skozi razglednice

There are no translations available.

Narodni muzej Slovenije Prešernova, 18. november 2009 - 17. januar 2010

03. Pariz OperaRazstava ponuja zanimiv pogled v kulturni obred in družbeni ceremonial obiska različnih opernih gledališč, in to skozi podobo izjemno redkih starih litografskih in sodobnih fotografskih razglednic, ki jih lahko imamo za svojevrsten in verodostojen zgodovinski dokument časa in prostora.
Read more...

SLOVENIJA ODKRIVA HIMALAJO. Zapuščina Zorana Jerina in 50 led odprave na Trisul

There are no translations available.

Narodni muzej Slovenije Metelkova, 15. april - 30. oktober 2010

OdpravaLetos mineva petdeset let od prve slovenske (oziroma tedaj jugoslovanske) himalajske odprave na indijski Trisul I (7120 m) in tej pomembni obletnici se želi pokloniti tudi naša razstava.
Read more...

LJUBLJANICA – kulturna dediščina reke

There are no translations available.

Narodni muzej Slovenije – Prešernova, 26. februar – 30. oktober 2009


Pivski rogV atriju Narodnega muzeja Slovenije bo od 26. februarja do 30. oktobra 2009 na ogled razstava Ljubljanica – kulturna dediščina reke. Reka Ljubljanica je zaradi bogatih najdb, ki osvetljujejo življenje ob reki od prazgodovine do moderne dobe, prava zakladnica zgodovine. Na razstavi bo dediščina reke predstavljena z več kot tisoč najdbami, grafičnimi upodobitvami reke, kratkimi filmi o podvodnem svetu in arheoloških raziskavah ter naslikanimi prizori iz življenja v različnih obdobjih. Za razstavo sta bili izdelani rekonstruirana podoba srednjeveškega vojščaka in replika novoveškega deblaka, ki bo ponazarjala tisočletno plovbo po Ljubljanici.
Read more...

Page 28 of 29