Občasne razstave

9. STROKOVNO SREČANJE KONSERVATORJEV-RESTAVRATORJEV Z RAZSTAVO PLAKATOV

Narodni muzej Slovenije Prešernova, zunanji lapidarij, 26.-31. maj 2009

Povzetki_mOdprtje Srečanja bo v torek, 26. maja 2009, ob 11. uri v lapidariju Narodnega muzeja Slovenije. Svoje delo nam bodo predstavili slovenski konservatorji-restavratorji, ki se jim bodo pridružili kolegi iz Hrvaške. Na ogled bo 58 plakatov.
Več ...

LJUBLJANICA – kulturna dediščina reke

Narodni muzej Slovenije – Prešernova, 26. februar – 30. oktober 2009


Pivski rogV atriju Narodnega muzeja Slovenije bo od 26. februarja do 30. oktobra 2009 na ogled razstava Ljubljanica – kulturna dediščina reke. Reka Ljubljanica je zaradi bogatih najdb, ki osvetljujejo življenje ob reki od prazgodovine do moderne dobe, prava zakladnica zgodovine. Na razstavi bo dediščina reke predstavljena z več kot tisoč najdbami, grafičnimi upodobitvami reke, kratkimi filmi o podvodnem svetu in arheoloških raziskavah ter naslikanimi prizori iz življenja v različnih obdobjih. Za razstavo sta bili izdelani rekonstruirana podoba srednjeveškega vojščaka in replika novoveškega deblaka, ki bo ponazarjala tisočletno plovbo po Ljubljanici.
Več ...

OBLAČILA V ČASU PRIMOŽA TRUBARJA

Narodni muzej Slovenije Metelkova, 8. februar - 30. april 2009

PiskacicaRazstavo so v študijskem letu 2006/07 pripravili študentje drugega letnika Oddelka za tekstilstvo Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani v sodelovanju z Združenjem zgodovinskih mest Slovenije, Občino Škofa Loka in Mestno občino Ptuj.
Več ...

SLOVENSKI IMPRESIONISTI IZ LIKOVNE ZBIRKE PETROL

Narodni muzej Slovenije Prešernova, 6. december 2008 - 6. januar 2009

04_Ivan Grohar_V Narodnem muzeju Slovenije je širši javnosti prvič predstavljena zbirko osemnajstih del znamenite slovenske četverice impresionistov (Ivan Grohar, Rihard Jakopič, Matija Jama in Matej Sternen) v lasti družbe Petrol d.d. Ljubljana.
Več ...

Alan Hranitelj: JESEN, ZIMA 2008/09

Narodni muzej Slovenije Prešernova, 25. september-25. oktober 2008

Alan_Hranitelj"... Vem, da sem dozorel. Za to sem potreboval dvajset let. Če bi želel narediti kaj takšnega pred petimi leti, mi ne bi uspelo. Za to eksplozijo sem potreboval čas! ... " je Alan Hranitelj samokritično napovedal samostojno razstavo v Narodnem muzeju Slovenije.
Več ...

OBMORSKE DEŽELE

Narodni muzej Slovenije Prešernova, 5. september - 15. oktober 2008

Atlet-iz-vile-v-Barkovljah_Razstava nas popelje skozi stoletja dogajanja v obmorskih deželah od izliva Timava pa vse do Pirana. Predstavljena je arheološka, zgodovinska in >krajinska< dediščina teh krajev: skoznjo spoznavamo tako preteklost kot bližnjo prihodnost tukajšnjih ljudi.
Več ...

Stran 19 od 22