PREŠERNOV DAN – DAN ODPRTIH VRAT

Petek, 8. februarja 2019, od 10. do 18. ure na Muzejski in Metelkovi

Na slovenski kulturni praznik muzej široko odpira vrata: vstopite skoznje! Obisk muzeja in prireditve so brezplačni (z izjemo razstave Zlato kitajskih cesarjev), v muzejski trgovini pa bodo mnoge publikacije na voljo z 20 % popustom. 

8. februarja si lahko razstavo Zlato kitajskih cesarjev ogledate po znižani ceni.

PROGRAM:

 

NARODNI MUZEJ SLOVENIJE na MUZEJSKI

  • 10.00 Vodeni ogled: 130 let stavbe Narodnega muzeja Slovenije. Vodi dr. Mateja Kos.
  • 10.00–18.00 Živa odkriva … nagradna pustolovščina za družine. Poiščite najznamenitejše muzejske predmete in sodelujte v žrebanju za prikupno knjižno nagrado. Pridružite se kadar koli!
  • 10.00–18.00: Živini kotički, samostojno raziskovanje za otroke. Oblecite se v langobardsko nošo, postavite višinsko naselbino, v vlogi arheologa raziščite najdišče in preteklost raziskujte še na druge zabavne načine. Pridružite se kadar koli!
  • 10.30–12.30 Otroška delavnica: Muzejski mobile. Si predstavljaš muzejske predmete v gibanju? Izberi nekaj najljubših in jih pripravi do premikanja! Le kako se ziba najstarejše glasbilo na svetu, niha staroegipčanska mumija in plapola znamenita situla z Vač? Delavnica je primerna za otroke od 5. leta dalje. Pridružite se kadar koli!
  • 12.00 Vodeni ogled: Slovo od mladosti ni potrebno. Sprehod po muzejskih zbirkah ob 130-letnici stavbe Narodnega muzeja Slovenije in 170 let spomina na dr. Franceta Prešerna, vodi dr. Tomaž Nabergoj.
  • 16.00 Družinsko javno vodstvo: Zakladi Narodnega muzeja Slovenije. S pomočjo replik in slikovnega gradiva se bomo podali na krajše, zanimivo in poučno vodstvo po razstavi. Vodi Petra Brodar. Vodstvo je zasnovano za družine z otroki od 5. leta dalje.

        Zlato kitajskih cesarjev: 8. februarja si razstavo lahko ogledate po znižani ceni.

        Cenik ogleda razstave:

  • Odrasli 2 € (redna cena 8 €)
  • Učenci, dijaki, študenti, upokojenci: 1 € (redna cena 4 €)
  • Družina: 3 € (redna cena 12 €)
Zaradi narave razstave je število obiskovalcev omejeno, čas ogleda pa bo omejen na 20 minut. Termin vstopa v razstavni prostor dobite ob nakupu vstopnice po znižani ceni. 
Nakup vstopnic po znižani ceni je mogoč tudi v predprodaji od srede, 30. januarja 2019, na blagajni Narodnega muzeja Slovenije, Muzejska 1, Ljubljana, v odpiralnem času muzeja.
 

NARODNI MUZEJ SLOVENIJE – METELKOVA

V Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova si oglejte stalno razstavo Zgodovinske in umetnostne zbirke ter občasni razstavi V dobrih rokah in 33 dni.