Predavanje iz cikla »Prvi torek v mesecu«: Kristina Rutar, PROSTOR

Torek, 4. septembra 2018, ob 18. uri, Metelkova

Prostor je imel pri dojemanju keramike vedno pomembno vlogo. Medtem, ko smo keramike največkrat vajeni kot utilitarnega predmeta na kuhinjskih policah, umetniki izkoriščajo izrazni spekter medija in mu s postavitvijo v prostor dodajo nov pomen in spremenijo vrednost objekta. Kristina Rutar bo na zadnjem od treh predavanj ob UNICUMU 2018 predstavila umetnike, ki v svojem izraznem opusu uporabljajo tudi medij keramike in ki se s svojimi deli povezujejo s prostorom. Ustvarjena dela so lahko neposreden odgovor na prostor, kjer je delo postavljeno, ali pa postavijo nov avtonomen prostor, v katerem delo zaživi.
 

O predavateljici
Kristina Rutar je leta 2013 diplomirala na področju keramike na Oddelku za likovno pedagogiko Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani. Leta 2015 je na Akademiji E. Geppert za umetnost in dizajn zaključila podiplomski program Interdisciplinarna Grafika. Je docentka na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, smer Unikatno oblikovanje – steklo in keramika. Živi in ustvarja v Ljubljani. 
 
Na fotografiji: "Edmund de Waal / Giorgio Morandi," pogled na instalacijo v Artipelagu v Gustavsbergu, Švedska, 2017. © Edmund de Waal.  Foto: Jean Baptiste Berange.
 
Predavanje je del spremljevalnega programa IV. mednarodnega trienala keramike Unicum 2018.
 
Brezplačno.