Novinarska konferenca: OBLIKOVANJE PRIHODNOSTI in UNICUM 2018

There are no translations available.

Torek, 15. maja 2018, ob 12. uri v Narodnem muzeju Slovenije, Muzejska

Spoštovani novinarji,
pred prihajajočima novima razstava vas vabimo na NOVINARSKO KONFERENCO, ki bo v torek, 15. maja 2018, ob 12. uri v Narodnem muzeju Slovenije (Muzejska 1, Ljubljana).
V FOKUS tokrat postavljamo KERAMIKO v vseh njenih razsežnostih. Predstavili bomo dva svetova: sodobno raziskovanje v dizajnu na eni strani in kiparstvu na drugi. 
 
Potujoča razstava OBLIKOVANJE PRIHODNOSTI. Keramika in njene dimenzije se osredotoča na nove trende v sodobnem dizajnu keramike, med katerimi pomembno mesto zavzema 3D tisk. Išče odgovore na vprašanji, ali bo nova tehnologija spremenila naše estetke vrednote in kako se bodo te odražale v družbi. Razstava je del evropskega projekta Keramika in njene dimenzije, ki poteka v okviru evropskega programa Ustvarjalna Evropa.
 
Osrednja razstava IV. mednarodnega trienala UNICUM 2018 je prestižna tekmovalna razstava in prikazuje najnovejše trende sodobne umetniške keramike v svetovnem merilu.  Mednarodna strokovna žirija je izmed 277 prijavljenih z vsega sveta izbrala 78 umetniških del, ki so se uvrstili na razstavo in se potegujejo za ugledne nagrade. Nagrajenci bodo znani na odprtju razstave v četrtek, 17. maja 2018, ob 19. uri v NMS – Metelkova (Maistrova 1). 
 
Na novinarski konferenci bodo sodelovali:
- mag. Barbara Ravnik, direktorica Narodnega muzeja Slovenije,
- dr. Mateja Kos, vodja razstavnih projektov Oblikovanje prihodnosti in UNICUM 2018, Narodni muzej Slovenije,
- Wilhelm Siemen, direktor muzeja Porzellanikon v Selbu (Nemčija) in vodja evropskega projekta Keramika in njene dimenzije, 
- dr. Maarit Mäkelä, avtorica razstave in vodja modula Oblikovanje prihodnosti evropskega projekta Keramika in njene dimenzije, in
- zasl. prof. Dragica Čadež Lapajne, akad. kiparka, spec. članica Mednarodne akademije za keramiko (Member of the International Academy of Ceramics).
 
Veselimo se srečanja z vami!