Počitniške delavnice: ZIMSKI POČITNIŠKI 3M – Program 3 muzejev na Metelkovi

Od torka do petka, 28. februarja–3. marca 2017, med 10. in 13. uro

Muzeji na Metelkovi Narodni muzej Slovenije (NMS), Muzej sodobne umetnosti (+MSUM) in Slovenski etnografski muzej (SEM) z Lončarskim ateljejem SEM ponovno združujemo ustvarjalne sile in ponujamo pester program počitniških dejavnosti. Otroci, vabimo vas, da počitnice preživite v naši družbi!

ZIMSKE POČITNIŠKE DELAVNICE SO ZARADI PRENIZKEGA ŠTEVILA PRIJAV ŽAL ODPOVEDANE! 
 
Program je namenjen otrokom med 6. in 12. letom.
Prijave zbiramo tudi za posamezen dan.
Cena Zimskega 3M: 40 EUR (cena za obisk enega dne: 10 EUR).
 
Prijave in informacije:
Sonja Kogej Rus E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  T: 01 3008 750 in 031 728 955
Prijave za celotedenski program zbiramo do četrtka, 23.2.2017, za posamezen dan pa bodo prijave mogoče le do zapolnitve mest. V primeru premajhnega števila prijav program odpade.
 

PROGRAM
Torek, 28. februarja v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova: KOPITLJAČEK
Veste, da v Narodnem muzeju Slovenije hranimo bogato zbirko igrač in otroške opreme? Nekaj zanimivih kosov si lahko ogledate tudi na stalni razstavi. V številnih predalih nas pričakujejo raznovrstne igrače, s katerimi so si otroci v preteklosti krajšali dneve. Domov seveda ne bomo odšli praznih rok! Izdelali si bomo tradicionalno igračo Kopitljačka in ga oživili z animacijo.
 
Sreda, 1. marca, v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM): VIDEO ŠUS
Eksperimentirali bomo z možnosti izražanja »novih medijev« in se ukvarjali z likovnim razumevanjem video površine kot lebdeče slike. Raziskovali bomo izrazne možnosti performansa in hkrati uporabljali video tehniko kot sredstvo dokumentiranja naših umetniških akcij. Delavnica je del akcije Slon v muzeju, v sodelovanju z društvom za izvajanje filmske vzgoje Slon.
 
Četrtek, 2. marca, v Slovenskem etnografskem muzeju: PROJEKT TORBA ALI SPREMINJAJOČA TORBA
Najprej je pravljična torba. Iz nje potegnemo pravljice pa tudi slike, da sestavimo svojo zgodbo. Torba se hitro spremeni v popotno. Popelje nas na razstavo, da na predmetih iz nekdanjega vsakdanjega in prazničnega življenja poiščemo podobe, simbole in likovno okrasje. To nam bo navdih pri izdelavi in poslikavi torb, ki pa bodo postale nakupovalne, darilne, igralne, …
 
Petek, 3. marca, v Lončarskem ateljeju SEM: LONČARSKO DOPOLDNE
Dan bo namenjen lončarstvu in prvemu stiku z vrtenjem gline na lončarskem vretenu. Na njem bodo nastajale posodice, ki jih bomo še ročno preoblikovali, dopolnili in okrasili. Po izdelavi se bodo posode spekle v lončarski peči.