POČITNICE V MUZEJU

Počitnice v muzeju? Zakaj pa ne!

Otroci, preživite počitnice nekoliko drugače, a nič manj pestro. Na voljo so vam različni počitniški programi:

  • Zimski in poletni Počitniški 3M – program treh muzejev na Metelkovi. Pri pripravi programa smo ustvarjalne sile združili Narodni muzej Slovenije, Muzej sodobne umetnosti – MSUM in Slovenski etnografski muzej z Lončarskim ateljejem SEM.
  • PovezujeM organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije, Moderna galerija, Mednarodni grafični likovni center, Muzej novejše zgodovine Slovenije in Narodna galerija. Poteka v času poletnih počitnic.
POČITNIŠKI 3M. Program treh muzejev na Metelkovi!
 
Vabljeni na poletne počitniške tedne, na katerih muzeji na Metelkovi združujemo ustvarjalne sile in ponujamo pester program petdnevnih počitniških dejavnosti. Vsak dan v drugem muzeju bomo spoznavali umetnost, zgodovino, etnologijo, manjkalo pa ne bo niti dejavnosti na muzejski ploščadi.
 
Prijave za počitniški 3M so možne le za cel teden, zbiramo jih do zapolnitve mest oz. deset dni pred izvedbo termina. Družili se bomo od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro. Teden vključuje pet celodnevnih aktivnosti s kosilom. V primeru premajhnega števila prijav počitniški teden odpade. V primeru odsotnosti otroka zaradi bolezni ali višje sile lahko (preostalo) kotizacijo izkoristite za druge delavnice za otroke in družine, ki jih sodelujoče ustanove prirejamo skozi vse leto. Vračilo denarja zaradi knjiženja stroškov na več institucij ni mogoče.
Program je namenjen osnovnošolcem med 6. in 12. letom.
Cena tedenskega programa: 105 EUR (za vsakega naslednjega otroka v družini 95 €).
Prijave in dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.Mnenje staršev o 3M: "Fasciniran sem nad bogatostjo predstavljenih in otrokom podanih vsebin, od izdelovanja z glino do stop 
motion filmanja. To naša mlada družba potrebuje in mladi, otroci morajo biti sistematsko s temi vsebinami sezanjani, periodično
skozi celotno osnovno šolsko obdobje. Tako pridobjo vpogled v umetnosti, kulture, znanja, zgodovino in predvsem pridobijo na
širini pogleda na svet in jim tako organizirana druženja, pod vašim strokovnim vodstvom, pomagajo na poti odprtosti, kritičnega
razmišljanja in strpnosti. Vse to je nujen člen v mozaiku pridobivanja življenskih znanj, ki jih kot posamezniki potrebujejo in mi
kot družba moramo ohranjati in gojiti dalje. Hvala celotni ekipi!"
Radovan Sernec.

 

PovezujeM / TIVOLSKI USTVARJANI KROG

V času poletnih počitnic otroke vabimo na muzejski program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije (NMS), Moderna galerija (MG), Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS) in Narodna galerija (NG).
Letošnja termina:
  • 8.–12. julij 2019
  • 26.–30. avgust 2019
Delavnice bodo potekale vsak dan v drugem muzeju. Na petdnevnih delavnicah bomo skozi igro, ustvarjanje in druženje na nekoliko drugačen način spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne. Delavnice so namenjene otrokom od 6. do 12. leta. Podrobnosti o letošnjem programu sledijo kmalu.
Cena enega počitniškega tedna PovezujeM / TIVOLSKI USTVARJALNI KROG je 110 eur na otroka. 
Cena z DDV poleg vstopnine, vodstva, varstva in materiala za ustvarjanje vključuje tudi kosilo; prijave za posamezne dneve niso mogoče. V primeru odsotnosti otroka zaradi bolezni ali višje sile lahko (preostalo) kotizacijo izkoristite za druge delavnice za otroke in družine, ki jih sodelujoče ustanove prirejamo skozi vse leto. Vračilo denarja zaradi knjiženja stroškov na več institucij ni mogoče.
Prijave sprejemamo na elektronski naslov:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.