Prešernova
Metelkova
Snežnik
Hrušica
Bled

Predava veliki mojster Wudang Kung fuja Yuan Limin.

Predava veliki mojster Wudang Kung fuja Yuan Limin.

Pridružite se nam na vodstvu med čistimi, geometrijskimi linijami predmetov, ki odlikujejo modernistično steklo na Slovenskem.

Prikazujemo zgodovino tega skrivnostnega gibanja od začetkov do danes: popeljali vas bomo skozi prostozidarski ritual in poskrbeli za izkušnjo, ki fascinira že 300 let.
Vitrina meseca: JOŽE PLEČNIK
Občasna razstava, 01. marec 2017 - 28. april 2017
Narodni muzej Slovenije – Prešernova

Izjemni arhitekt in nepozabni umetnik je navdihnil prvo pomladno vitrino meseca v Knjižnici NMS.

Čiste, geometrijske linije predmetov na razstavi pričajo o skladnosti uporabnosti in estetike, ki odlikuje modernistično steklo na Slovenskem.
LUŽIŠKI CIKLI
Občasna razstava, 05. april 2017 - 25. april 2017
Narodni muzej Slovenije – Metelkova

Umetnik Karl Vouk se sooča s problematiko, ki ogroža jezik in kulturo Lužiških Srbov.

Narodni muzej Slovenije hrani zbirko čez 200 kamnitih spomenikov z rimskimi latinskimi napisi, ki so večinoma iz Emone in Ižanskega kota, pa tudi s Trojan, iz Zasavja in z Dolenjske.

Velika razstava o rimski dobi na slovenskih tleh.

Oglejte si najlepše in najpomembnejše predmete iz prazgodovinske zbirke Narodnega muzeja Slovenije!

Muzejska pripoved o nemirnem času od pozne antike do konca srednjega veka.

Vabimo vas, da si v tihoti grobnice ogledate edino staroegipčansko krsto s človeško mumijo v Sloveniji.

Stalna študijska razstava izbranih predmetov, ki so se izdelovali in uporabljali na naših tleh in so značilni in pomembni za Slovenijo in Slovence.

Romantični grad Snežnik vas vabi na sprehod skozi štiri grajske etaže, opremljene s pristnim pohištvom in drugo opremo iz druge polovice 19. stoletja.

Znotraj arheološkega parka, ob gostišču Stara pošta, je sodobna razstava, na kateri se obiskovalec lahko podrobneje seznani z obsežnim obrambnim sistemom trdnjav in zapornih zidov, ki je v burnem poznoantičnem obdobju ščitil Italijo in mesto Rim pred osvajalskimi vdori z vzhoda.

Arheološke najdbe skupaj z dokumentiranimi preostanki naselbin, grobišč, svetišč, utrdb in poti pričajo o načinu bivanja posameznika in skupnosti, o odnosu človeka do narave in o njegovi razpetosti med zemljo in nebom. Razstava Narodnega muzeja Slovenije na Blejskem gradu.